Scouts, wa kost da?

Overzicht

Je betaald een totaal van €85 per jaar, voor lidgeld. Weekends en kampen zijn extra dit verschilt per tak. Het uniform moet je ook zelf voorzien. 

Lidgeld

Naast het jaargeld van €20 vragen wij een lidgeld van €42,5. Dit lidgeld gaat naar Scouts en Gidsen Vlaanderen, wat zorgt voor verzekering en ondersteuning van lokale werkingen. Samen met groepsgeld (€22,5) mag €85 gestort worden vóór 1 oktober 2022 op BE20 7895 3632 6556. Vermeld duidelijk de naam en tak van uw kind(eren).


Verminderd Lidgeld

Voor gezinnen die het financieel moeilijker hebben, bieden we een verminderd lidgeld van €28 aan. Voor kampbijdragen en materiële ondersteuning is er hulp beschikbaar.

Uniform

We verwachten dat onze leden naar de vergadering komen in volledig uniform. Dit is een aarde kleur broek, scouthemd en onze das. 

De das kan je bij ons verkrijgen voor €15, het scouthemd bij de Hopper nieuw, of via onze 2de hands winkel voor een goedkopere prijs. Welke soort broek je aandoet maakt niet uit zolang je maar geen jeans of jogging meeneemt. 

Weekends

Een takweekend kost €35, je gaat 2 nachten samen op weekend en doet verschillende leuke activiteiten. 

Kampgeld

Dit hangt af per tak. Aangezien elke tak een specifiek terrein nodig heeft of naar buitenland gaat kan dit variëren in prijs. 

Ziekenfondsen

Afhankelijk van uw ziekenfonds wordt kamp- en lidgeld terugbetaald. Deze formulieren hebben een stempel/handtekening van groepsleiding nodig. U kan met deze formulieren op elke zondag van de maand naar ons komen. 


Bijna alle ziekenfondsen betalen kamp- en lidgeld terug (CM, OZ, Partena, VNZ, ...). Hoeveel en hoe is per ziekenfonds anders.

Fiscale attesten

Een fiscaal attest voor de opvang van kinderen van minder dan 14 jaar uitgereikt door de gemeente Edegem voorzien wij ook. U kan mailen naar groepsleiding27@scoutsedegem.be en dan zorgen wij dat ze tegen een welbepaalde datum kan afgehaald worden.